Goed nieuws! Zwembad In de Bandert gaat maandag 24 oktober om 14:30 uur weer open. Vanwege een storing in de sturing van de zwembadinstallatie was het zwembad maandagochtend tijdelijk gesloten. De storingsdienst heeft een defecte printplaat vervangen die voor het probleem zorgde.

Waterkwaliteit

Door de storing was de waterkwaliteit tijdelijk onvoldoende en mocht er niet gezwommen worden, omdat er het water te veel desinfecterende stoffen (zoals chloor) zaten. De regels voor hygiëne en veiligheid in zwembaden staan in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Hierin staan onder andere regels over de kwaliteit van het water.

Keurmerk voor zwembaden

Zwembaden kunnen een keurmerk Veilig & Schoon krijgen. Het zwembad moet daarvoor aan alle eisen voldoen. Zo moet de zwembadeigenaar aantonen dat hij extra moeite doet om de kwaliteit van het zwembad te verbeteren. De Stichting Zwembadkeur geeft het keurmerk uit.

Zwembad In de Bandert bezit sinds 2010 onafgebroken het landelijke keurmerk en voldoet daarmee al jaren aan alle strenge eisen voor hygiëne en veiligheid.