Vanwege een storing in de sturing van onze zwembadinstallatie is Zwembad In de Bandert op maandag 24 oktober in de ochtend gesloten. De storingsdienst is onderweg om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zodra zwemmen weer mogelijk is publiceren we dit als nieuwsbericht op onze website.

Waterkwaliteit

Door de storing in de sturing van de zwembadinstallatie is de waterkwaliteit op dit moment onvoldoende. Er mag niet in gezwommen worden, omdat in het water te weinig desinfecterende stoffen (zoals chloor) zitten. De regels voor hygiëne en veiligheid in zwembaden staan in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Hierin staan onder andere regels over de kwaliteit van het water.

Keurmerk voor zwembaden

Zwembaden kunnen een keurmerk Veilig & Schoon krijgen. Het zwembad moet daarvoor aan alle eisen voldoen. Zo moet de zwembadeigenaar aantonen dat hij extra moeite doet om de kwaliteit van het zwembad te verbeteren. De Stichting Zwembadkeur geeft het keurmerk uit.

Zwembad In de Bandert bezit sinds 2010 onafgebroken het landelijke keurmerk en voldoet daarmee al jaren aan alle strenge eisen voor hygiëne en veiligheid.