Coronamaatregelen (FAQ)

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de preciese coronamaatregelen. In onderstaande veelgestelde vragen (FAQ) proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven. Vind je hieronder geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We passen onderstaande informatie regelmatig aan.

Het kabinet geeft op vrijdag 26 november 2021 om 19.00 uur een persconferentie. De informatie op deze pagina moet nog worden aangepast aan de nieuwe maatregelen.

Algemeen

Is het zwembad geopend?

Ja, het zwembad is geopend. Ben je 18 jaar of ouder dan heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

Moet ik vooraf reserveren als ik wil zwemmen?

Nee, op dit moment hoef je niet vooraf te reserveren voor de activiteiten Banen zwemmen, Gezinszwemmen en Baby- Peuterzwemmen.

Inschrijven voor de activiteiten Aquasport, Senioren Actief, Watergewenning en Zwemles kan via onze website: https://indebandert.nl/aanmelden/. Je bent uiteraard ook welkom bij de receptie van ons zwembad.

Coronatoegangsbewijs

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Ja, om toegang te verkrijgen tot de sportaccommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs (QR-code)?

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Kijk voor meer informatie op: https://coronacheck.nl/

Is het gele boekje een geldig coronatoegangsbewijs?

Nee, het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs in Nederland. Met het gele boekje krijg je geen toegang tot de sportaccommodatie.

Ik vind de digitale aanvraag van het coronatoegangsbewijs lastig.

Vraag hulp aan familie, vrienden, buren of in de bibliotheek

Informatie over het aanvragen van een coronabewijs vind je op Coronacheck.nl. Je kunt hulp vragen aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen je begeleiden. Op deze manier kun je toch online een bewijs aanmaken en gelijk gebruiken. Het is ook mogelijk om zelf een papieren versie te downloaden en te printen.

Video’s met extra uitleg

Telefoonnummers

  • Algemene telefoonnummer: 0800 – 1351
  • CoronaCheck helpdesk: 0800 – 1421

Kijk voor uitgebreide informatie op en meer tips op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs

Accommodatie & Hygiëne

Mogen de kleedkamers gebruikt worden?

Ja, de kleedkames zijn open.

 

Mogen de douches gebruikt worden?

Ja, douchen is toegestaan. We vragen je om zo kort mogelijk te douchen.

Mogen de toiletten gebruikt worden?

Ja, de toiletten zijn normaal geopend.

Wordt de accommodatie goed schoongemaakt?

Ja, binnen ons zwembad zijn verschillende schoonmaak- en reinigingsprotocollen in gebruik. Deze worden strikt nageleefd en daar waar noodzakelijk geïntensiveerd. Met name desinfectie van oppervlakten en materialen krijgt extra aandacht volgens richtlijnen.

Horeca

Welke regels gelden er voor het sportcafé?

Voor Sportcafé In de Bandert geldt:

    • dat een coronatoegangsbewijs verplicht is van 13 jaar en ouder;
    • een vaste zitplaats is verplicht;
    • openingstijden tussen 06.00 ’s uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.

Bezoekers van Sportcafé In de Bandert wordt de gelegenheid geboden om contactgegevens achter te laten voor het bron- contactonderzoek.

Zwemles

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig als ik mijn kind breng of haal?

Ja, om toegang te verkrijgen tot de sportaccommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Dus ook als je zelf je kind brengt of haalt.

Mag er publiek aanwezig zijn bij het diplomazwemmen?

Nee, helaas is publiek ook bij diplomazwemmen momenteel niet toegestaan.

Heeft je kind diplomazwemmen dan kun je dat digitaal volgen. Je ontvangt van ons voor het diplomazwemmen verdere informatie. 

Gezondheid & veiligheid

Moet ik een mondkapje dragen?

Nee, het is niet verplicht om een niet medisch mondmasker te dragen in het zwembad. Uiteraard mag je dit wel gewoon dragen als je dit zelf prettig vindt.

Moet ik 1,5 meter afstand houden in sportaccommodaties?

Nee, het is niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden op plekken waar een coronatoegangsbewijs verplicht is.

Is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen?

Ja, zwemwater in zwembaden is veilig om in te zwemmen. Zwemwater wordt met chloor gezuiverd, waardoor het zowel gedesinfecteerd als desinfecterend is.

Daarnaast hanteren wij met betrekking tot de toegang tot ons zwembad de richtlijnen en protocollen van de overheid en de zwembadbranche.

Verenigingen

Hebben leden een coronatoegangsbewijs nodig?

Ja, om toegang te verkrijgen tot de verenigingsactiviteit is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht.

Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Hebben kaderleden en vrijwilligers een coronatoegangsbewijs nodig?

Er is een uitzondering voor kaderleden en vrijwilligers van een vereniging die functioneel aanwezig moeten zijn. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers, officials en vrijwilligers.

Zijn wedstrijden toegestaan?

Ja, wedstrijden zijn toegestaan. 

Publiek is niet toegestaan bij wedstrijden.

Is publiek bij trainingen en wedstrijden toegestaan?

Nee, publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan.

Moet een vereniging toegangsbewijzen controleren?

Ja, verenigingen dienen zich bij het aanbieden van activiteiten ook te houden aan de coronamaatregelen van de overheid.

Verenigingen mogen personen vanaf 18 jaar alleen met een geldig coronatoegangsbewijs toegang geven tot hun activiteit. Een vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de door haar georganiseerde activiteiten.

Hoe kan een vereniging de toegangsbewijzen controleren?

Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.

Kijk voor meer informatie op: https://coronacheck.nl/

Protocol Verantwoord Zwemmen

Waar kan ik het protocol verantwoord zwemmen downloaden?

Bezoek hiervoor de pagina van de organisatie WaterVrij. Hier vind je altijd het meest actuele protocol.

Door wie is het protocol samengesteld?

Het Protocol Verantwoord Zwemmen is geschreven door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit zijn Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), ZwembadpoliDutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU DelftENVOZHISWA-RECRONEasySwimNederlandse Onderwatersport Bond (NOB)Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)Nederlandse Triathlon Bond (NTB)FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade NederlandZwemOnderwijs NederlandDutch LifeguardsVereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.