Wedstrijdbad

Zwembad In de Bandert in Echt heeft het nieuwste wedstrijdbad in de regio Midden Limburg. Het moderne wedstrijdbad van 25 x 12,5 meter heeft vijf zwembanen en startblokken, een watertemperatuur van 29°C, een hypermodern drenkelingen detectiesysteem en een hoge bezoekerstribune.

Naast gezinszwemmen, baantjes zwemmen, spetter spektakel en zwemles, wordt dit regionale wedstrijdbad gebruikt door diverse duik- en zwemverenigingen. Regelmatig vinden er regionale zwemwedstrijden plaats.

Doelgroepenbad

Zwembad In de Bandert beschikt over een splinternieuw therapeutisch doelgroepenbad met een volledige beweegbare bodem van 15 x 9 meter. Door de beweegbare bodem is het doelgroepenbad geschikt voor veel activiteiten voor alle leeftijden.

Met een constante watertemperatuur van 31,5°C is het doelgroepenbad ook uitstekend geschikt voor bezoekers met klachten als fibromyalgie, reuma, artritis en andere chronische bewegingsaandoeningen.

Zwembad voorzieningen

Zwembad in de Bandert beschikt nu ook over een bruisende whirlpool. Na inspanning is het hier goed ontspannen in het warme water.

Waterratje of glijbaanfanaat? Zwembad In de Bandert heeft een supergave 35 meter lange waterglijbaan. De glijbaan begint binnen en gaat al snel naar buiten met spectaculaire bochten en versnellingen, waarna je weer binnen uitkomt.

De allerkleinsten vermaken zich tijdens het gezinszwemmen in het peuterbad.

Sportcafé

Sportcafé In de Bandert biedt na een bezoek aan het zwembad of de sporthal voor de liefhebbers een drankje en een hapje in een sfeervol ingerichte horeca-voorziening.

Vanuit het sportcafé heb je uitzicht op het binnenbad. Het sportcafé beschikt over een vergaderlocatie voor 20 personen en bij goed weer ben je ook van harte welkom op ons ruim en zonnig buitenterras.

Receptie

De receptie van Sportcomplex In de Bandert ligt direct bij de ingang in de centrale hal. Ben je op zoek naar informatie, wil je jezelf of je kind inschrijven voor een zwemactiviteit of heb je een vraag? De medewerkers van de receptie staan graag voor je klaar.

Je kunt de receptie ook eenvoudig telefonisch bereiken: 0475-482160 of via mail: info@indebandert.nl.

Overige faciliteiten

Zwembad In de Bandert is voor iedereen toegankelijk en beschikt naast bijna 500 m² zwemwater over moderne faciliteiten, zoals individuele en groepskleedcabines, lockers, haarföhns, baby aankleedkussens en een drenkelingen detectiesysteem.

Voor bezoekers met een beperking of een handicap zijn er ruime kleedruimten, rolstoel toegankelijke toiletten en douches, zwembadlift voor het doelgroepen- en wedstrijdbad en een rolstoellift naar de tribune van het wedstrijdbad.