AQUA DRUMSVIBES®

SAF AQUA DrumsVibes® fitnessen in het water is overgewaaid uit Polen en is speciaal bedoeld voor iedereen. Het drummen op het wateroppervlakte is zo ontwikkeld dat het programma niet ál te moeilijk is. Er komen dus geen bijzondere technieken bij kijken en regels hoef je niet uit je hoofd te leren.

Dus wil jij je energie kwijt, heb jij zin om ergens op te rammen of ben jij een muziekliefhebber die wel wat beweging kan gebruiken? Dan voel jij je bij SAF AQUA DrumsVibes® als een vis in het water. Je krijgt bij ons drumstokken van zo’n 400 gram per setje, waarmee je het opneemt tegen de weerstand van het water. Het voordeel? Je kan het zo moeilijk, zwaar of ritmisch maken als je zelf wilt. Extra leuk: de oefeningen zijn zo ontworpen dat je tijdens SAF AQUA DrumsVibes® zoveel mogelijk spiergroepen traint. Ideaal als de sportschool niet helemaal jouw ding is.

De lessen worden gegeven door enthousiaste zweminstructeurs en duren 45 minuten. Een les is opgebouwd uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down.

Beginners en gevorderden
AquaFitness
Groepsles
Veel spiergroepen
Conditietraining

AQUA VARIA

Aqua Varia is een combinatie van alle Aqua Sporten. Een totale body work-out in het water. Je doet allerlei ritmische bewegingen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens de lessen krijg je elke week veel variatie in oefeningen die je op je eigen niveau kunt doen.

De lessen worden gegeven door enthousiaste zweminstructeurs en duren 45 minuten. Een les is opgebouwd uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down.

Afwisseling en variatie
Total body work-out
Groepsles
Spiertraining
Combinatie Aqua Sporten
Conditie

AQUA ZUMBA

Aqua Zumba is een combinatie van Fitness, Zumba, Aqua Gym, Aqua Robic en Latin dance. Een totale body work-out in het water zonder ingewikkelde pasjes. Je doet allerlei ritmische bewegingen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens de les ga je stretchen, twisten, springen en vooral swingen op Latijns Amerikaanse muziek.

De lessen worden gegeven door enthousiaste zweminstructeurs en duren 45 minuten. Een les is opgebouwd uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down.

Latin Dance
Total body work-out
Stretchen
Twisten
Combinatie Aqua Sporten
Conditie en spiergroepen
 

AQUA JOGGEN

Aqua Joggen is een ideale sportieve bezigheid. Deze activiteit is voor iedereen die de conditie wil verbeteren of op peil wil houden. De zogenaamde wetbelt zorgt ervoor dat je rechtop in het water kunt lopen of joggen zonder dat je de bodem raakt. De lessen worden gegeven in diep water. Onze instructeurs zorgen voor een gevarieerde les waarin alle spiergroepen getraind worden. Doordat je in het water beweegt is de kans op blessures heel erg klein.

De lessen worden gegeven door enthousiaste zweminstructeurs en duren 45 minuten. Een les is opgebouwd uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down.

Conditie
Spiergroepen
Wetbelt
Instructeur
Voor iedereen
Kans op blessures erg klein
 

AQUA CYCLING

Aqua Cycling is een verfrissende vorm van conditietraining door te fietsen in het water op opzwepende muziek. Het is absoluut niet te vergelijken met gewoon fietsen of spinning in een fitnesszaal. Het water maakt het mogelijk weerstand op te wekken en een totale body work-out met hoge vetverbranding is dan het gevolg.

De lessen worden gegeven door enthousiaste zweminstructeurs en duren 45 minuten. Een les is opgebouwd uit een warming-up, een inspanningsgedeelte en een cooling-down.

Vergeet niet je waterschoenen mee te nemen en een flesje water.

Conditietraining
Hoge vetverbranding
Totale body work-out
Opzwepende muziek
Waterweerstand
Spiergroepen
 

SENIOREN ACTIEF

Bewegen in het water is de ideale manier om je botten en spieren sterk te houden, je coördinatie te verbeteren en je conditie op peil te houden zonder extra kans op blessures. Naast al deze voordelen is het natuurlijk ook gewoon erg gezellig om in groepsverband actief bezig te zijn en na afloop samen gezellig een kop koffie te drinken in ons sportcafé.

Senior Actief lessen worden verzorgd door enthousiaste en deskundige zweminstructeurs en duren 1 uur. Een les is opgebouwd uit 15 minuten vrij zwemmen, 30 minuten oefeningen voor je spieren en conditie en daarna nog 15 minuten vrij zwemmen of relaxen in onze whirlpool.

Sterke botten en spieren
Conditie
Coördinatie
Gezellig
Groepsverband
Actief bezig zijn
 

GEZINSZWEMMEN

Iedere zondag -behalve op feestdagen- is in Zwembad In de Bandert gezinszwemmen. Kom samen met je ouders, vriendjes of vriendinnetjes enkele uurtjes recreatief zwemmen en spelen in ons zwembad in Echt. Uiteraard is de 35 meter lange waterglijbaan open en kunnen de kleintjes spelen in het spraypark. De 8-persoons whirlpool is uiteraard ook gratis toegankelijk. Voor een lekkere kop koffie, frisdrank en andere versnapering kun je terecht in ons gezellig sportcafé.

Kinderen die bij ons voor de zwemles zijn ingeschreven of volgen, hebben op vertoon van een pasje, gratis toegang tijdens dit gezinszwemmen. Vraag het zwemlespasje aan bij de kassa. Dit pasje is geldig zolang je kind bij ons de zwemlessen volgt.

Tijdens het Gezinszwemmen is het ook mogelijk een kinderfeestje het houden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Ideaal voor gezinnen
Waterglijbaan
Peuter Spraypark
Whirlpool
Sportcafé
Gratis voor ABC-zwemlessers
 

BANEN ZWEMMEN

Zwembad In de Bandert in Echt biedt bezoekers vrijwel dagelijks de gelegenheid om in het wedstrijdbad van 25 x 12,5 meter op sportieve wijze baantjes te zwemmen. In ons zwembad beschikken wij over een geheel nieuw therapeutisch doelgroepenbad van 15 x 9 meter met een watertemperatuur van 31,5º C.

Op meerdere momenten in de week kunnen bezoekers ook het doelgroepenbad gebruiken om op recreatieve wijze baantjes te zwemmen. De omstandigheden zijn zeer geschikt voor bezoekers met klachten zoals fibromyalgie, reuma en artritis.

Alle Leeftijden
Sportief
Wedstrijdbad
Gezond
Samen
Warm doelgroepenbad
 

BABY- PEUTERZWEMMEN

Bewegen in het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en de coördinatie van je kindje. Omdat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, leren wij baby’s vanaf 4 maanden met liedjes en spelletjes vertrouwd te worden met water. Lopende peuters ontwikkelen zich heel anders en hebben een andere stimulans en uitdaging nodig. Derhalve zijn de groepen baby-peuterzwemmen ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. Uiteraard worden de lessen gegeven door deskundige zweminstructeurs.

Ontwikkeling motoriek
Betere coördinatie
Samen plezier in water
Liedjes en spelletjes
Spelenderwijs leren
Deskundige zweminstructeurs
 

PEUTERGYM IN DE BANDERT

In sporthal In de Bandert te Echt vindt iedere week een peutergym activiteit plaats voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Spelen en in beweging zijn is voor peuters heel belangrijk. Het liefst rennen, klauteren en springen ze de hele dag! Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van hun lichaam centraal. Peuters maken al spelend de hele dag kennis met hun eigen lichaam. Onze peutergym nodigt de peuters uit om op een leuke manier in een veilige omgeving nieuwe ervaringen op te doen.

Samen met andere peuters deelnemen aan allerlei vormen van bewegen stimuleert en maakt extra nieuwsgierig. De eerste sociale contacten worden op een natuurlijke manier gelegd en de eerste “regeltjes” in groepsverband worden heel speels aangeleerd. Als ouder, verzorger, oma of opa zit je tijdens de peutergym niet stil, maar doe je actief mee. 

Wat kunt u van ons verwachten tijdens de les?

Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up. Die kan bestaan uit het zingen van een beweegliedje, het doen van een spelletje of een dansje op muziek. Daarna gaan we aan de slag met klein materiaal, denk aan ballen, touwtjes, pittenzakjes enz. gevolgd door een toestelbaan. Hier ga je samen met jouw kind aan de slag met klimmen en klauteren. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. We sluiten altijd af met het gezamenlijk opruimen van al het materiaal en de toestellen en een slotliedje.

Wie verzorgt de lessen?

De peutergym wordt verzorgd door de gediplomeerde en deskundige docenten van Menswel Sport.

Wanneer vinden de lessen plaats?

Elke woensdagmorgen (uitgezonderd de vakantie’s ) ben je welkom vanaf 08.50 uur. De les begint om 09.00 uur en we eindigen om 9.45 uur.

Proefles

Je kunt je aanmelden voor een proefles via het volgende mailadres: Sylvia.Evers@menswel.nl. Nadat je een afspraak hebt gemaakt kun je op de desbetreffende dag een kijkje komen nemen en meteen meedoen. Tips: makkelijk zittende kleding is voldoende en sportschoenen zijn aan te bevelen.

Ontwikkeling motoriek
Rennen, klauteren en springen
Samen plezier maken
Liedjes en spelletjes
Spelenderwijs leren
Deskundige docenten
 

WATERGEWENNING

Zodra je zoon of dochter 4 jaar wordt, gaat hij of zij naar de basisschool. Speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er de lessen watergewenning. Tijdens watergewenning staat waterplezier centraal, worden de kinderen watervrij en leren we ze de beginselen van het zwemmen. Wanneer we zien dat een kind in staat is om deel te nemen aan de zwemlessen dan bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de zwemlessen. Een kind met watergewenning hoeft dan niet persé 4,5 jaar te zijn.

Vanaf 4 jaar
Waterplezier
Watervrij
Beginselen van zwemmen
Drijven op rug en buik
Doorstroom naar zwemles
 

 

ZWEMLES KINDEREN

Leren zwemmen is niet alleen voor de veiligheid maar is ook nog ontzettend leuk. De lessen worden gegeven door enthousiaste en gekwalificeerde zweminstructeurs.

10 Redenen om de zwemdiploma’s te behalen bij Zwembad In de Bandert:

  1. Gekwalificeerde zweminstructeurs.
  2. Vaste lesgroepen.
  3. Maximaal 8 kinderen per A groep (tot aan diploma groep).
  4. Zwemles 1x per week op een vast tijdstip.
  5. Zwemles duurt 1 uur.
  6. Kindgericht zwemonderwijs. Je zoon of dochter wordt benaderd en leert vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden.
  7. Zoveel mogelijk een vaste zweminstructeur.
  8. Mogelijkheid om een gemiste les in te halen.
  9. Online leerling volgsysteem, zodat je de vorderingen van je zoon of dochter kunt volgen.
  10. Wij werken met de Easy-Swim methode. Je zoon of dochter start met een drijfpakje dat zorgt voor veiligheid en ondersteunt bij het aanleren en oefenen van de diverse zwemslagen. Lees meer over de Easy-Swim methode.

Na inschrijving kun je voor je zoon of dochter een pasje aanvragen waarmee je zoon of dochter gratis toegang heeft tot ons wekelijkse gezinszwemmen op zondag van 10.30 uur tot 13.00 uur. Voor het aanvragen van dit pasje hoef je alleen maar een pasfoto in te leveren. Dit pasje is geldig zolang je kind bij ons de zwemlessen volgt.

 

 

Zwemplezier
EasySwim
Kind centraal
Leerling volgsysteem
Motorisch en pedagogisch
Leven lang zwemplezier
 

ZWEMLES TIENERS

 Naast kinderen kunnen ook tieners bij Zwembad In de Bandert opgeleid worden voor het erkende zwem-ABC.

Ben je tussen de 10 en 19 jaar en wil je graag je zwemdiploma’s behalen samen met leeftijdsgenoten?

Meld je aan en dan zien we je binnenkort bij ons in het zwembad.

Tieners 10-19 jaar
Leren Zwemmen
Zwem ABC
Veilig in water
Statushouders
Jeugdsportfonds

ZWEMLES VOLWASSENEN

 

Je kunt in ons zwembad ook terecht voor zwemlessen voor volwassenen. Je geeft zelf aan wat je nog wilt leren. Dit kan bijvoorbeeld zwemmen in het diepe gedeelte van het zwembad zijn of het behalen van een zwemdiploma. Samen met onze ervaren zweminstruteurs ga je in aan de slag. Wil je graag eens een proefles volgen? Je bent van harte welkom.

 

Alle leeftijden
Leren Zwemmen
Zwem ABC
Veilig in water
Statushouders

Houd onze facebookpagina in de gaten voor informatie.

SPETTER SPEKTAKEL

Regelmatig organiseren wij een Spetter Spektakel. Het Spetter Spektakel is bedoeld voor alle kinderen die in het bezit zijn van het A-diploma. De DJ draait de laatste hits. Dans of chill met je vrienden. En als je van alle inspanning trek krijgt, dan is het sportcafé voor je geopend. Uiteraard is er tijdens het Spetter Spektakel voldoende toezicht aanwezig.

Wil je op de hoogte blijven van deze coole thema-middagen? Houd onze facebookpagina goed in de gaten of kijk op onze website. Kinderen zonder A-diploma mogen alleen onder begeleiding van een meezwemmende volwassene ons Spetter Spektakel bezoeken.

Coole thema's
DJ
Zwemmen, dansen en chillen
Sportcafé geopend
Toegang met A-diploma