BABY- PEUTERZWEMMEN

Bewegen in het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en de coördinatie van je kindje. Omdat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, leren wij baby’s vanaf 4 maanden met liedjes en spelletjes vertrouwd te worden met water. Lopende peuters ontwikkelen zich heel anders en hebben een andere stimulans en uitdaging nodig. Derhalve zijn de groepen baby-peuterzwemmen ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. Uiteraard worden de lessen gegeven door deskundige zweminstructeurs.

Ontwikkeling motoriek
Betere coördinatie
Samen plezier in water
Liedjes en spelletjes
Spelenderwijs leren
Deskundige zweminstructeurs
 

PEUTERGYM IN DE BANDERT

In sporthal In de Bandert te Echt vindt iedere week een peutergym activiteit plaats voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Spelen en in beweging zijn is voor peuters heel belangrijk. Het liefst rennen, klauteren en springen ze de hele dag! Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van hun lichaam centraal. Peuters maken al spelend de hele dag kennis met hun eigen lichaam. Onze peutergym nodigt de peuters uit om op een leuke manier in een veilige omgeving nieuwe ervaringen op te doen.

Samen met andere peuters deelnemen aan allerlei vormen van bewegen stimuleert en maakt extra nieuwsgierig. De eerste sociale contacten worden op een natuurlijke manier gelegd en de eerste “regeltjes” in groepsverband worden heel speels aangeleerd. Als ouder, verzorger, oma of opa zit je tijdens de peutergym niet stil, maar doe je actief mee. 

Wat kunt u van ons verwachten tijdens de les?

Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up. Die kan bestaan uit het zingen van een beweegliedje, het doen van een spelletje of een dansje op muziek. Daarna gaan we aan de slag met klein materiaal, denk aan ballen, touwtjes, pittenzakjes enz. gevolgd door een toestelbaan. Hier ga je samen met jouw kind aan de slag met klimmen en klauteren. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. We sluiten altijd af met het gezamenlijk opruimen van al het materiaal en de toestellen en een slotliedje.

Wie verzorgt de lessen?

De peutergym wordt verzorgd door de gediplomeerde en deskundige docenten van Menswel Sport.

Wanneer vinden de lessen plaats?

Elke woensdagmorgen (uitgezonderd de vakantie’s ) ben je welkom vanaf 08.50 uur. De les begint om 09.00 uur en we eindigen om 9.45 uur.

Proefles

Je kunt je aanmelden voor een proefles via het volgende mailadres: Sylvia.Evers@menswel.nl. Nadat je een afspraak hebt gemaakt kun je op de desbetreffende dag een kijkje komen nemen en meteen meedoen. Tips: makkelijk zittende kleding is voldoende en sportschoenen zijn aan te bevelen.

Ontwikkeling motoriek
Rennen, klauteren en springen
Samen plezier maken
Liedjes en spelletjes
Spelenderwijs leren
Deskundige docenten