Zwemplezierles op z’n best!

Stel je eens voor dat leren zwemmen écht een feestje is voor je kind. Dat je kind tijdens de zwemles veel plezier heeft, hoog betrokken is, zich veilig voelt, helemaal zichzelf kan zijn en zich in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Dat leren haast vanzelf gaat én lesgevers met plezier en enthousiasme lesgeven. Aan de basis van de zwemlesmethode van EasySwim ligt de visie dat leren zwemmen voor ieder kind niet alleen leuk en makkelijk móet zijn, maar dat ook kán zijn. Een EasySwim-zwemles is optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Kortom, een methode waarin het plezier en de betrokkenheid van je kind én de lesgevers centraal staan, met als gevolg een optimaal leerproces, maximaal resultaat en vooral een leven lang zwemplezier.

Wij zetten kind, plezier en betrokkenheid centraal

Wij zijn ervan overtuigd dat plezier en betrokkenheid kernvoorwaarden zijn voor effectief leren en daarom zetten we altijd het kind, het plezier en de betrokkenheid centraal. Kinderen zijn van nature leergierig. We geloven dat ze leren door te ervaren. We willen kinderen intrinsiek motiveren, onder andere door ze eigenaar te maken van hun eigen leerproces.

Wij beseffen dat je kind uniek is

We zijn ervan overtuigd dat ieder kind van nature een andere aanleg en een ander temperament heeft. We zijn er ook van overtuigd dat kinderen hun basiskwaliteiten kunnen uitbreiden door middel van training en inspanning. In ieder kind zien we een nog onbekend potentieel en deze mindset laat hen goed gedijen en bloeien.

Een zwemmethodiek die aansluit op je kind

Deze overtuigingen hebben zich vertaald in een zwemmethodiek. Een methodiek waarin we keuzes hebben gemaakt om optimaal aan te kunnen sluiten bij de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Welke keuzes zijn gemaakt? Lees hier meer over de pijlers van de EasySwim methode.

 

ZWEMLES KINDEREN

Leren zwemmen is niet alleen voor de veiligheid maar is ook nog ontzettend leuk. De lessen worden gegeven door enthousiaste en gekwalificeerde zweminstructeurs.

10 Redenen om de zwemdiploma’s te behalen bij Zwembad In de Bandert:

  1. Gekwalificeerde zweminstructeurs.
  2. Vaste lesgroepen.
  3. Maximaal 8 kinderen per A groep (tot aan diploma groep).
  4. Zwemles 1x per week op een vast tijdstip.
  5. Zwemles duurt 1 uur.
  6. Kindgericht zwemonderwijs. Je zoon of dochter wordt benaderd en leert vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden.
  7. Zoveel mogelijk een vaste zweminstructeur.
  8. Mogelijkheid om een gemiste les in te halen.
  9. Online leerling volgsysteem, zodat je de vorderingen van je zoon of dochter kunt volgen.
  10. Wij werken met de Easy-Swim methode. Je zoon of dochter start met een drijfpakje dat zorgt voor veiligheid en ondersteunt bij het aanleren en oefenen van de diverse zwemslagen. Lees meer over de Easy-Swim methode.

Na inschrijving kun je voor je zoon of dochter een pasje aanvragen waarmee je zoon of dochter gratis toegang heeft tot ons wekelijkse gezinszwemmen op zondag van 10.30 uur tot 13.00 uur. Voor het aanvragen van dit pasje hoef je alleen maar een pasfoto in te leveren. Dit pasje is geldig zolang je kind bij ons de zwemlessen volgt.

 

 

Zwemplezier
EasySwim
Kind centraal
Leerling volgsysteem
Motorisch en pedagogisch
Leven lang zwemplezier
 

IS PEUTERGYM IETS VOOR JE KIND?

In sporthal In de Bandert te Echt vindt iedere week een peutergym activiteit plaats voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Spelen en in beweging zijn is voor peuters heel belangrijk. Het liefst rennen, klauteren en springen ze de hele dag! Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van hun lichaam centraal. Peuters maken al spelend de hele dag kennis met hun eigen lichaam. Onze peutergym nodigt de peuters uit om op een leuke manier in een veilige omgeving nieuwe ervaringen op te doen.

ZWEMLES TIENERS

 Naast kinderen kunnen ook tieners bij Zwembad In de Bandert opgeleid worden voor het erkende zwem-ABC.

Ben je tussen de 10 en 19 jaar en wil je graag je zwemdiploma’s behalen samen met leeftijdsgenoten?

Meld je aan en dan zien we je binnenkort bij ons in het zwembad.

Tieners 10-19 jaar
Leren Zwemmen
Zwem ABC
Veilig in water
Statushouders
Jeugdsportfonds

ZWEMLES VOLWASSENEN

 

Je kunt in ons zwembad ook terecht voor zwemlessen voor volwassenen. Je geeft zelf aan wat je nog wilt leren. Dit kan bijvoorbeeld zwemmen in het diepe gedeelte van het zwembad zijn of het behalen van een zwemdiploma. Samen met onze ervaren zweminstruteurs ga je in aan de slag. Wil je graag eens een proefles volgen? Je bent van harte welkom.

 

Alle leeftijden
Leren Zwemmen
Zwem ABC
Veilig in water
Statushouders

ZWEMLES VROUWEN

Je kunt aan de lessen voor vrouwen meedoen als je nooit hebt leren zwemmen, als je weer vertrouwd wilt worden met water of als je beter wilt leren zwemmen. Leeftijd is daarbij onbelangrijk: wij vinden dat iedereen zich op zijn gemak moet voelen in het water. Het is vanzelfsprekend, dat er geen mannen meedoen aan de zwemles voor vrouwen.

De zwemles is voor vrouwen die niet gemengd willen of kunnen zwemmen. Het instructiebad en de bijbehorende kleedruimte zijn alleen toegankelijk voor vrouwen. De zwemles staat onder leiding van een vrouwelijke zwemonderwijzer.

Alleen vrouwen
Vrouwelijke instructeur
Leren zwemmen
Zelfvertrouwen in water
Zwemdiploma
Maandag ochtend