Veelgestelde vragen
In onderstaand overzicht proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven op vaak gestelde vragen. Vind je hieronder geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We passen onderstaande informatie regelmatig aan.
Algemeen
Welke baden zijn geopend tijdens het baantjeszwemmen?
Wanneer je onze openingstijden bekijkt zie je onder de tijdstippen welke baden er geopend zijn.
Welke voorzieningen zijn er voor personen met een beperking of een handicap?
Zwemmen voor personen met een beperking of een handicap is zeker mogelijk bij Zwembad In de Bandert. Wij beschikken over ruime kleedruimte en een zwembad-rolstoel en een zwembad-lift waarmee je met een rolstoel in/uit het water getild wordt. In het kleedgedeelte dien je wel een transfer te maken naar de zwembad rolstoel.
Zijn er opbergvoorzieningen/ kluisjes?
Bij zwembad In de Bandert zijn er voldoende kluisjes beschikbaar voor het opbergen van kleding en andere spullen. Voor het gebruik van een kluisje heb je een muntstuk van € 0,20 nodig. Deze krijg je na gebruik niet terug.
Wat als ik mijn zwempasje kwijtraak?
Het tegoed dat op je account staat kunnen wij voor je overzetten op een nieuwe pas. De kosten voor een vervangende zwempas zijn €7,50.
Abonnementen
Hoe kan ik een Senior Actief abonnement afsluiten?
Wil je een abonnement afsluiten? Neem dan contact op met de receptie (je kunt ons bellen of langskomen) of schrijf je in via onderstaande link.
Wanneer kan ik mijn AquaSport abonnement gebruiken?
Vanaf 1 maart 2022 kun je weer gebruikmaken van je abonnement voor AquaSporten. Je kunt dan geen losse les meer reserveren via de portal.
Eventuele lessen die je vanwege de coronmaatregelen niet hebt kunnen volgen, maar wel betaald hebt, verrekenen we met je eerste incassoperiode in maart.
Zwemles
Mijn kind is nog geen 4,5 jaar oud. Kan mijn kind toch al deelnemen aan zwemles?
Zwemlessen voor het zwem ABC starten pas vanaf 4,5 jaar. Voor de jongere kinderen bieden we baby/peuter zwemmen en vervolgens watergewenning aan.
Waarom is het leerlingvolgsysteem niet bijgewerkt?
Hoeveel niveau groepjes zijn er voor het A diploma?
Op welke dagen zwemmen de diplomagroepen?
De B groep zwemt 2 keer per week; op woensdag van 14.30 uur tot 15.30 uur en op zaterdag van 12.30 uur tot 13.30 uur.
De C groep zwemt 2 keer per week; op donderdag van 16.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.30 uur tot 14.30 uur.
Waarom zwemmen kinderen voor het B en C diploma twee keer per week?
Wanneer is er diplomazwemmen?
A diploma op woensdag 18 januari, 1 maart, 12 april 31 mei en 12 juli.
B diploma op zaterdag 21 januari, 4 maart, 15 april, 3 juni en woensdag 12 juli.
C diploma op zaterdag 21 januari, 4 maart, 15 april, 3 juni en donderdag 13 juli.
Zijn er ook zwemlessen in de vakanties?
Tijdens nationale feestdagen zijn we gesloten.
In de meivakantie en de zomervakantie organiseren we zwemlessen in de ochtenduren. Informatie hierover volgt via de e-mail een aantal weken voorafgaand.
In de kerstvakantie zijn er geen zwemlessen.
Kan mijn kind een zwemles missen?
Continuïteit is erg belangrijk voor het leren zwemmen en het behalen van een zwemdiploma. Maar het kan zeker een keer voorkomen dat jouw kind een zwemles mist. Afmelden kan via het leerlingvolgsysteem of e-mail naar zwemlessen@menswel.nl.
De gemiste zwemles kan worden ingehaald in een ander groepje. Reserveren van een inhaal zwemles kan via zwemlessen@menswel.nl.
Wanneer kan mijn kind diplomazwemmen?
De snelheid waarmee kinderen een diploma’s behalen is uiteraard afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo duurt het soms even voordat kinderen zich vertrouwt voelen in het water en pikt het ene kind de techniek makkelijker op dan de ander.
Dankzij onze EasySwim lesmethode en de bijbehorende zwempakjes voelen kinderen zich (sneller) veilig en vertrouwd in het water en ervaren ze spelenderwijs waaróm ze iets op een bepaalde manier moeten doen. Dat past bij de logica van een kind, waardoor de lesstof beter blijft hangen. Ook staat de zweminstructeur bij de kinderen in het zwembad, wat zorgt voor betere ondersteuning, meer persoonlijke aandacht en een hoger leerrendement.
In totaal doorlopen de kinderen 8 niveaus voordat ze in de diplomagroep gaan zwemmen. In het leerlingvolgsysteem kun je de vorderingen van jouw kind bekijken.
Voor het behalen van een A diploma zijn gemiddeld 55 zwemlessen nodig. Voor het diploma B en C staan ongeveer 12 lessen.
Waar kan ik kijken naar de zwemles?
In de horeca kun je door het raam kijken naar de zwemles, daar hangen ook twee schermen waarop live beelden getoond worden. Elke eerste volle week van de maand is er kijkdag en mag je de laatste 30 minuten van de les plaatsnemen op de tribune. De beste manier om de vorderingen van je kind te volgen is door regelmatig samen te gaan zwemmen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens ons gezinszwemmen op zondagochtend.
Wanneer kan ik de zweminstructeur spreken?
Wij werken met een doorlopend activiteitenprogramma en mede daarom is het niet mogelijk om voor/na de zwemles je vragen te beantwoorden. Een mail naar zwemlessen@menswel.nl is vaak de snelste manier om aan de juiste informatie te komen.
Kan een gemiste zwemles ingehaald worden?
Continuïteit is erg belangrijk. Wanneer een zwemles is afgemeld kan er een inhaalzwemles worden afgesproken. Dit kan via zwemlessen@menswel.nl.
Is er een wachtlijst voor de zwemles?
Op dit moment is er een wachtlijst. Het advies is om niet te lang te wachten met inschrijven.
Mag mijn kind al op de wachtlijst voor de zwemles?
Het is mogelijk om je kind al op de wachtlijst te laten zetten. Het voordeel hiervan is dat je kind al gratis mag deelnemen aan het gezinszwemmen. Starten met de zwemlessen kan pas vanaf 4,5 jaar.
Mijn kind staat op de wachtlijst: hoe bereid ik mijn kind goed voor?
Om je kind alvast voor te bereiden op de zwemlessen, bieden wij gratis gezinszwemmen aan voor alle kinderen die bij zwembad In de Bandert op de wachtlijst staan en zwemles volgen. Tijdens het gezinszwemmen ga je samen met je kind het water in en kun je spelenderwijs bezig zijn zodat jouw kind alvast vertrouwd raakt met alle aspecten van het water. Denk hierbij aan onderwater gaan, drijven, spetteren en springen.
Tijdens het gezinszwemmen betalen de ouders het tarief voor recreatief zwemmen.
Verder kunnen jullie veel informatie vinden op www.allesoverzwemles.nl
Waarom een C diploma?
Het C diploma staat voor Nationale Norm Zwemveiligheid.
De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.
Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:
- Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
- Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
- Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.