Het kabinet geeft op dinsdag 15 februari 2022 om 19.00 uur een persconferentie. De informatie op deze pagina moet nog worden aangepast aan de nieuwe maatregelen.

Corona: Veelgestelde vragen (FAQ)

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de preciese coronamaatregelen. In onderstaande veelgestelde vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven. Vind je hieronder geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We passen onderstaande informatie regelmatig aan.

Algemeen & Reserveringen

Is het zwembad geopend?

Nee, het zwembad is vanwege de lockdown tot en met minimaal 14 janauri 2022 gesloten. Alleen zwemlessen voor A, B en C-diploma zijn toegestaan en gaan door.

Wat gebeurt er met mijn reservering?

Alle zwembadactiviteiten (met uitzondering van zwemles) komen vanaf zondag 19 december 05:00 uur te vervallen. Heb je al een reservering gemaakt via onze portal, dan annuleren wij deze automatisch. Je ontvangt komende week het reserveringsbedrag van ons terug op je bankrekening.

Accommodatie

Mogen de kleedkamers gebruikt worden?

Ja, de kleedkames zijn open voor zwemles ABC.

  Mogen de douches gebruikt worden?

  Nee, douchen is momenteel niet toegestaan.

  Mogen de toiletten gebruikt worden?

  Ja, de toiletten zijn geopend en worden regelmatig schoongemaakt. De reeds bestaande strenge hygiënerichtlijnen vanuit de branche blijven gelden.

  Financieel

  Wat gebeurt er met het tegoed op mijn zwempas?

  Zolang we gesloten zijn of je vooraf je activiteit moet reserveren en betalen via onze website (met uitzondering van zwemlessen), pauzeren we de geldigheidstermijn van tegoeden op zwempassen. Het tegoed blijft geldig en kan gebruikt worden zodra een bezoek niet meer vooraf gereserveerd en betaalt hoeft te worden.

  Moet ik mijn abonnement beëindigen?

  Nee dat is niet nodig. Zolang we gesloten zijn of je vooraf je activiteit moet reserveren en betalen via onze website, pauzeren we alle abonnementen. Het abonnement blijft geldig en wordt opnieuw geactiveerd zodra een activiteit niet meer vooraf gereserveerd en betaalt hoeft te worden. Zo blijf je verzekerd van deelname in je eigen groep op het voor jou gebruikelijke tijdstip zodra we weer regulier open kunnen gaan. Het abonnementsgeld dat je al betaald hebt voor de periode dat we dicht waren, verrekenen we dan met de eerstvolgende incasso.

  Moet ik de incasso zelf stopzetten?

  Nee dat is niet nodig. Omdat je niet of beperkt kunt sporten hebben we jouw incasso per direct stopgezet. Zolang het zwembad gesloten is of je vooraf je activiteit moet reserveren en betalen via onze website, stoppen we met incasseren van abonnementsgeld. We beginnen pas met incasseren zodra we weer regulier open kunnen gaan. Het abonnementsgeld dat je al betaald hebt voor de periode dat we dicht waren, verrekenen we dan met de eerstvolgende incasso.

  Zwemles 

  Kunnen er ook weer zwemlessen gegeven worden?

  Ja, zwemlessen zijn ook tijdens de lockdown toegestaan.

  • Zwemlessen voor A, B of C-diploma tot 17.00 uur zijn toegestaan. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.
  • Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs laten zien.
  • Er zijn geen ouders en begeleiders als publiek aanwezig.

  De reeds geplande zwemlessen tot en met donderdag 23 december en vanaf maandag 3 janauri 2022 gaan gewoon door volgens het huidige avondlockdown-rooster. Tijdens de Kerstvakantie worden er mogelijk nog extra zwemlessen op inschrijving aangeboden. Zwemlesouders informeren we zo snel mogelijk via het leerlingvolgsysteem. Houd je e-mail in de gaten.

  Moet een zwemonderwijzer 1,5 meter afstand houden tot de leerlingen?

  Bij kinderen tot en met 12 jaar is geen afstandsbeperking van kracht.

  De zweminstructeur geeft zoveel mogelijk les op een afstand van 1,5 meter van de kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen.

  De zweminstructeur houdt een afstand van 1,5 meter aan tot ouders/verzorgers en begeleiders.

  Gezondheid & Veiligheid

  Moet ik een mondkapje dragen?

  Ja, binnen het zwembad is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht. Tijdens het zwemmen hoef je geen mondkapje te dragen.

  Moet ik 1,5 meter afstand houden?

  Ja, vanaf 18 jaar is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden in een sportaccommodatie. Tijdens het sporten hoef je geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

  Protocol Verantwoord Zwemmen

  Waar kan ik het protocol verantwoord zwemmen downloaden?

  Bezoek hiervoor de pagina van de organisatie WaterVrij. Hier vind je altijd het meest actuele protocol.

  Door wie is het protocol samengesteld?

  Het Protocol Verantwoord Zwemmen is geschreven door de samenwerkende partijen in de zwembranche. Dit zijn Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), ZwembadpoliDutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU DelftENVOZHISWA-RECRONEasySwimNederlandse Onderwatersport Bond (NOB)Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)Nederlandse Triathlon Bond (NTB)FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade NederlandZwemOnderwijs NederlandDutch LifeguardsVereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

  Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.