Beste zwemliefhebbers,

In verband met onvoorziene werkzaamheden blijft het wedstrijdbad in Zwembad In de Bandert nog tot en met 10 september gesloten. Het doelgroepenbad blijft geopend. Zwemactiviteiten worden waar mogelijk aangeboden in het doelgroepenbad. In de tussentijd wordt met man en macht gewerkt om ook het wedstrijdbad zo snel mogelijk te heropenen. Actuele informatie over deze ontwikkelingen vind je op de website en facebook.

 

Verlengde sluiting wedstrijdbad

Eerder werd groot onderhoud aangekondigd voor Zwembad In de Bandert. Wegens onvoorziene technische omstandigheden duurt dit onderhoud langer dan vooraf gepland. Het wedstrijdbad zal daardoor nog tot en met minimaal 10 september gesloten blijven. Het doelgroepenbad is wel regulier geopend.

“We begrijpen dat deze situatie vervelend is voor onze gasten. We proberen iedereen persoonlijk te informeren wat deze situatie voor hen betekent. En natuurlijk kijken we naar alternatieven, zodat we ook een oplossing kunnen bieden”, aldus Dennis van Eck, teamleider Sport.

Zwemactiviteiten

De organisatie benadrukt dat zoveel mogelijk zwemactiviteiten in het doelgroepenbad zullen worden hervat. Een groot deel van de reguliere activiteiten kunnen zo worden voortgezet om gasten een plezierige zwemervaring te bieden. We ontkomen er helaas niet aan om enkele activiteiten tijdelijk te annuleren of op een ander moment plaats te laten vinden. We doen ons best om alle activiteiten zo snel mogelijk weer aan te bieden, zodra het wedstrijdbad weer geopend is.

 

 • Banen- en gezinszwemmen
  Op het moment is het tijdelijk niet mogelijk om banen- en gezinszwemmen aan te bieden. Bij goed weer ben je van harte welkom in Eurobad Maasbracht. Dit buitenbad biedt ook banenzwemmen en is ideaal voor gezinnen. Openingstijden vind je op de website, www.eurobadmaasbracht.nl.
 • Aquasporten
  Aquasporten die plaatsvinden in het wedstrijdbad kunnen tijdelijk nog niet opgestart worden. Aquasporten die plaatsvinden in het doelgroepenbad starten na de zomervakantie weer. Je ontvangt persoonlijk bericht wat dit voor jou betekent.
 • Zwemverenigingen
  Ook voor onze zwemverenigingen begrijpen we dat deze situatie grote uitdagingen met zich meebrengt. We bespreken graag de mogelijkheid om tijdelijk uit te wijken naar ons buitenbad of andere binnenbaden in de omgeving, zodat jullie trainingen en activiteiten zoveel mogelijk door kunnen gaan. We nemen persoonlijk contact met jullie op.
 • Zwemlessen
  Voor kinderen die zwemlessen volgen doen we ons uiterste best om de zwemlessen zoveel mogelijk te verplaatsen naar het doelgroepenbad. We begrijpen het belang van zwemeducatie en willen continuïteit waarborgen. Eventuele wijzigingen worden via de zwemscore module gecommuniceerd, zodat jullie altijd up-to-date blijven.

We verzekeren jullie dat we er alles aan doen om deze situatie zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Ons team werkt nauw samen met de gemeente, de bouwkundige en de aannemer om ervoor te zorgen dat jullie zo snel mogelijk kunnen genieten van de volledige zwemervaring in Zwembad In de Bandert.
We waarderen jullie begrip en flexibiliteit in deze periode en kijken ernaar uit om jullie binnenkort weer te verwelkomen in ons zwembad.

“Natuurlijk vindt iedereen het jammer niet te kunnen komen zwemmen. Gelukkig kunnen we rekenen op begrip en flexibiliteit. Zwemmers zijn vooral blij dat we – waar mogelijk – een alternatief bieden. Wij doen er alles aan om hen zo snel mogelijk te kunnen bellen met goed nieuws”, aldus Dennis.

Wat is er aan de hand met het wedstrijdbad?

Tijdens groot onderhoud is geconstateerd dat er water tussen de vloertegels en de betonnen ondergrond is gekomen. We denken dat dit komt door lekkages in de oude kitnaden. Deze hebben we verwijderd en gaan we vervangen door nieuwe kitnaden. Om de nieuwe kitnaden aan te kunnen brengen moet de betonnen ondergrond droog zijn. Kit kan niet op een natte ondergrond aangebracht worden. Deze onvoorziene en lange droogtijd van de ondergrond maakt dat de oorspronkelijk geplande heropening van het wedstrijdbad niet haalbaar is. Als we de zwembadvloer nu niet waterdicht afkitten dan bestaat de kans dat er opnieuw water onder de tegels komt en die op enig moment loslaten, waardoor het zwembad opnieuw moet sluiten.

Voor verdere updates en ontwikkelingen verwijzen we naar de website en facebook pagina van Zwembad In de Bandert. Heb je vragen over onze aangepaste openingstijden, vanwege het groot onderhoud, neem dan contact met ons op.