Op zondag 25 juni vervalt eenmalig het gezinszwemmen. Door de technische storing deze week is de voorbereiding op het examen voor een grote groep kinderen onderbroken. Om de kinderen die nog voor de zomervakantie gaan afzwemmen goed voor te bereiden op het examen, gaan we zondag de vervallen zwemles voor de diplomagroepen A en B inhalen.

Lastige keuze

“Het was een lastige keuze die we moesten maken. We willen uiteraard dat er zo veel mogelijk bezoekers plezier kunnen maken in ons binnenzwembad. En dat gebeurt zeker tijdens het gezinszwemmen. Aan de andere kant is er voor de zomervakantie nog een zwemexamen voor de A en B diploma’s. Alle zwemmers zijn even belangrijk voor ons en gunnen we veel plezier, maar wat we absoluut niet willen is dat onze zwemleskinderen zonder een zwemdiploma op vakantie gaan deze zomer, aldus Miguel van Pol, coördinator Sport.

Het zwembad hoopt op begrip van de zwemmers die normaal aan het gezinszwemmen deelnemen.

 

Goede weersomstandigheden

Wat mogelijk nog mee kan helpen zijn de goede weersomstandigheden aanstaande zondag. Met 30 graden wordt het tropisch warm.

“Je ziet dat er op hele warme dagen minder bezoekers naar ons binnenbad komen en er meer bezoekers naar ons buitenbad in Maasbracht toe gaan. Daar is het natuurlijk ook goed vertoeven met deze hoge temperaturen en kun je ook veel plezier beleven met je gezin in en rondom de prachtige buitenbaden.”

Meer informatie over buitenbad Eurobad Maasbracht vind je op de website: https://eurobadmaasbracht.nl.

 

Zwemveiligheid

De Nationale Norm Zwemveiligheid geeft duidelijkheid over wanneer je voldoende vaardigheden beheerst om plezier te hebben en je te redden in verschillende situaties. Dat is bij Zwemdiploma C. Je beheerst dan de vaardigheden voor een zwembad met attracties en open water, zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten.

Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Pas bij het Zwemdiploma C leer je vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma.

Wil je meer informatie over de zwemveiligheid van je kind? Kijk ook eens op de website van de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid: https://www.nrz-nl.nl/licentie-nationale-zwemdiplomas/nationale-norm-zwemveiligheid/