Na de persconferentie van 13 oktober hebben we alle activiteiten en het zwembad aangepast aan de nieuwe regelgeving. Op zaterdag 17 oktober gaat ons zwembad weer open en voldoen we aan alle strenge overheidsmaatregelen en het gewijzigde landelijke protocol Verantwoord Zwemmen. Daarbij is het dragen van een niet medisch mondmasker verplicht (vanaf 13 jaar) in het zwembad met uitzondering van de zwemzaal en de natte ruimten. Zwembad In de Bandert is en blijft daarmee een veilige plek voor zwemmers van alle leeftijden.

Draag vanaf 13 jaar een niet medisch mondmasker voor en na het zwemmen

Helaas kunnen de komende tijd niet alle zwemactiviteiten doorgaan zoals voorheen. Activiteiten zijn aangepast, zodat iedereen van 18 jaar of ouder ook 1,5 meter afstand kan houden en er niet te veel bezoekers tegelijk in het zwembad zijn. Dit betekent dat er minder activiteiten zijn en dat er een maximum geldt voor het aantal deelnemers per activiteit.

Om de bezoekersaantallen te reguleren is deelname aan een activiteit voorlopig alleen mogelijk op reservering via onze website. Zonder reservering mogen wij geen toegang geven. Reserveren bij de kassa is niet mogelijk. De activiteiten Senioren Actief en Oefenzwemmen gaan via telefonische reservering. Zwemlessen hoeven niet vooraf gereserveerd te worden.

We zijn ons ervan bewust dat we door de verscherpte maatregelen zwemmers teleurstellen als een activiteit tijdelijk niet beschikbaar is of op de gewenste dag en tijd vol is. Als gastvrij sportbedrijf vinden wij dit heel vervelend, maar we begrijpen de maatregelen die de overheid neemt tegen de verdere verspreiding van het COViD-19 virus. We vertrouwen op begrip voor de door ons genomen maatregelen om onze medewerkers veilig te laten werken, zodat zwemmers veilig kunnen blijven zwemmen.

Meer informatie

Hieronder volgt meer informatie over onze maatregelen. Kun je de juiste informatie niet vinden of heb je hulp nodig, dan kun je ons uiteraard ook altijd even bellen op 0475-482160 of een e-mail sturen naar info@indebandert.nl.

Wat is er anders als je bij ons komt zwemmen?

 • Houd overal 1,5 meter afstand.
 • Het is verplicht om (vanaf 13 jaar) een niet medisch mondmasker te dragen in het zwembad met uitzondering van de zwemzaal en de natte ruimten.
 • We hanteren een andere route in het gebouw zodat in- en uitgaande bezoekers elkaar niet kruisen. Alle routes worden aangegeven.
 • De kleedlokalen van de sporthal worden doordeweeks in de middaguren en in het weekend ingezet om je uit te kleden (aankomst). Advies: trek thuis je zwemkleding alvast aan.
 • Alle kleding neem je in een sporttas of rugzak mee naar de zwemzaal (inclusief schoenen). Laat geen kleding of andere spullen achter in de kleedlokalen.
 • Het is verplicht om slippers te dragen.
 • Na elke activiteit kun je je aankleden in de kleedhokjes en kleedlokalen van het zwembad (vertrek). Soms moet je heel even wachten.
 • Douchen is niet toegestaan.
 • Het sportcafé is gesloten.
 • Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Zwemactiviteiten

Senioren actief

Senioren actief is toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers per les. Reserveren gaat uitsluitend telefonisch. Vol is vol.
Afwaarderen van de zwempas en kopen van nieuw tegoed kan bij de kassa.

Zwemlessen kinderen

Zwemlessen voor kinderen zijn toegestaan. Kinderen tot 13 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Kinderen zijn van harte welkom op het gebruikelijke tijdstip en dag. Verblijf als begeleider zo kort mogelijk in ons zwembad en kom zo veel mogelijk alleen. Laat andere gezinsleden thuis. Kom maximaal 10 minuten voor aanvang naar binnen. Bij binnenkomst graag aanmelden bij de kassa waar een vast kleedkamernummer wordt toegewezen. Afwaarderen van de zwempas en kopen van nieuw tegoed kan bij de kassa. Het tourniquet is tijdelijk niet in gebruik. Neem badslippers mee, omdat bij aankomst gebruik wordt gemaakt van de kleedlokalen van de sporthal. Na de zwemles wordt gebruik gemaakt van de kleedlokalen van het zwembad. Zowel bij brengen als bij ophalen geldt steeds hetzelfde toegewezen kleedkamernummer.

Aquasporten

Alle aquasporten zijn toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers per aquasport. Reserveren en betalen gaat uitsluitend via onze website. Vol is vol.
Zolang je vooraf je activiteit moet reserveren en betalen via onze website, pauzeren we alle abonnementen. Het abonnement blijft geldig en wordt opnieuw geactiveerd zodra een activiteit niet meer vooraf gereserveerd en betaalt hoeft te worden. Zo blijf je verzekerd van deelname in je eigen groep op het voor jou gebruikelijke tijdstip zodra we weer regulier open kunnen gaan. Het abonnementsgeld dat je al betaald hebt voor de periode dat we dicht waren, verrekenen we dan met de eerstvolgende incasso.

Gezinszwemmen

Gezinszwemmen is toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers per uur. Reserveren en betalen gaat uitsluitend via onze website. Vol is vol.
Zwemmers uit hetzelfde huishouden hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Banen Zwemmen

Banen Zwemmen is toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers. Reserveren en betalen gaat uitsluitend via onze website. Vol is vol.

10-Badenkaart
Zolang je vooraf je activiteit moet reserveren en betalen via onze website, pauzeren we de geldigheidstermijn van tegoeden op zwempassen. Het tegoed blijft geldig en kan gebruikt worden zodra een bezoek niet meer vooraf gereserveerd en betaalt hoeft te worden.

Baby- Peuterzwemmen

Baby- Peuterzwemmen is toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers. Reserveren en betalen gaat uitsluitend via onze website. Vol is vol.
Per baby of peuter mag er één begeleider mee uit hetzelfde huishouden. Deelnemer en begeleider hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Peutergym

Peutergym is toegestaan. Er geldt een maximum aantal deelnemers. Reserveren en betalen gaat uitsluitend via onze website. Vol is vol.
Per peuter mag er één begeleider mee uit hetzelfde huishouden. Deelnemer en begeleider hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Verenigingen

Verenigingen en verenigingsactiviteiten zijn welkom. Wedstrijden en competities mogen in de huidige vorm niet doorgaan. Neem met vragen contact op met onze coördinator zwemzaken. Verenigingen worden actief geïnformeerd over de mogelijkheden.

Welke activiteiten mogen nog niet?

Zwemlessen voor volwassenen en vrouwen kunnen helaas nog niet plaatsvinden. Het sportcafé blijft vooralsnog gesloten.

Veiligheid en hygiëne tijdens activiteiten

Onderstaande regels gelden voor deelnemers aan al onze activiteiten.

 • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Ook leden van 1 huishouden hoeven dat niet. Ook jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Tijdens specifieke activiteiten in het water met een instructeur zijn afwijkingen hierop mogelijk;
 • Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op;
 • Was voorafgaand aan en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;
 • Betaal bij voorkeur met pin of contactloos (pin of mobiel);
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe
 • coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 • Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een test) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen en zingen, is niet toegestaan.