Het vernieuwde Zwembad In de Bandert in Echt is inmiddels in gebruik genomen. Er zijn echter nog veel meer ontwikkelingen gaande in de Bandert. Uiteindelijk zal leisurepark in de Bandert een familiepark zijn. Geschikt voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen. Hier kan men bewegen, recreëren en elkaar ontmoeten.

impressie zwembadZwembad
Het zwembad is geheel gerenoveerd waardoor het geschikt is voor verschillende activiteiten en doelgroepen. Het wedstrijdbad van 25 x 12,5 meter is geheel gerenoveerd met vernieuwde bodem, nieuwe startblokken en een drenkelingendetectiesysteem. Dit bad is onder meer geschikt voor wedstrijdzwemmers, duikverenigingen, zwemlessen, banenzwemmen en gezinszwemmen. Daarnaast is een geheel nieuw bad aangelegd, het therapiebad, ook wel doelgroepenbad genoemd. Dit bad van 15 x 9 meter heeft een watertemperatuur van 32º Celsius, een beweegbare bodem en is via een trapje toegankelijk voor mensen met een beperking. De bodemdiepte kan variëren vanaf 10 centimeter tot 2 meter. Hierdoor is het bad geschikt voor kinderen, senioren, mensen met een beperking en bezoekers met klachten zoals reuma, artritis en hart- en vaatproblemen.

Faciliteiten
Naast deze baden is er ook een speelomgeving voor kinderen, een whirlpool en een geheel vernieuwde waterglijbaan. Ook de kleedkamers, het restaurant en de entree zijn volledig vernieuwd en voorzien van alle gemakken. Bij de renovatie is ook rekening gehouden met een multifunctionele dagbestedingsruimte voor bijzondere doelgroepen. Deze zal tijdens de doorontwikkeling van de Bandert meer vorm krijgen. Er wordt ook rekening gehouden met het gebruik en de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Zo worden paden voorzien van LED-verlichting en zullen er ook aangepaste beweegtoestellen en fitness-voorzieningen komen in de directe omgeving.

Groenvoorziening
Niet alleen de binnenkant maar ook de groenvoorziening krijgt een opknapbeurt. De groenstroken langs de Bandertlaan en de open velden naast de Rijksweg worden ingericht om te sporten en te recreëren. Ook worden er nieuwe bomen geplant. Het hoofdveld van voetbalvereniging EVV wordt omgevormd naar een kunstgrasveld dat in september 2017 klaar is. Bovendien wordt de toegangsweg (de Bandertlaan) verkeersluw, toegankelijk, bereikbaarder en veiliger gemaakt.

Mogelijk Regionaal Training Centrum
De noord-west-hoek van het leisurepark In de Bandert krijgt een nieuwe invulling. Het is de bedoeling dat er op het huidige tweede veld van RIOS een nieuw regionaal talentencentrum voor judo moet komen. Hier wordt er rekening gehouden met een verblijfsrecreatie in een multifunctioneel gebouw. De plannen hiervoor zijn in een vergevorderd stadium. Dit Regionaal Training Centrum (RTC), onder de verantwoordelijkheid van NOC-NSF, moet voor een belangrijke impuls van de judosport in Noord-Brabant en Limburg zorgen.

De werkzaamheden duren tot begin september. U kunt te allen tijde uw auto parkeren bij de Bandert.