Dinsdagavond 14 december heeft het kabinet de avondlockdown verlengd. Sportlocaties binnen en buiten blijven van vijf uur ’s avonds tot vijf uur ’s ochtends gesloten. Daarnaast gelden nog andere strenge maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. 

Tot en met tenminste vrijdag 14 januari 2022 hebben wij een aangepast zwemprogramma. Dit programma is te vinden op https://indebandert.nl/openingstijden/.

 

Algemene regels

 • Als je ons zwembad bezoekt, is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.
 • Vanaf 18 jaar is het verplicht 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het zwemmen hoef je geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

 Banenzwemmen

 • Online reserveren en betalen blijft minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 verplicht via onze website https://indebandert.nl/reserveren/.
 • 10-badenkaarten worden tijdelijk stopgezet. Deze kan je weer gebruiken zodra het verplicht online reserveren vervalt.

Gezinszwemmen

 • Komt minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 te vervallen.

 Senioren Actief

 • Telefonisch reserveren blijft minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 verplicht. Dit kan door te bellen naar 0475-482160.
 • 10-badenkaarten kunnen gebruikt worden, uiteraard alleen als je telefonisch gereserveerd hebt.
 • Losse kaartjes kunnen gekocht worden bij de kassa, uiteraard alleen als je telefonisch gereserveerd hebt.
 • Vaste groepen zijn stopgezet.
 • De invoering van automatische incasso per 1 januari 2022 wordt minimaal tot 1 februari 2022 uitgesteld. Uiteraard informeren we je hier tijdig over.

Aquasporten

 • Online reserveren en betalen blijft minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 verplicht via onze website https://indebandert.nl/reserveren/.
 • Aqua Cycling wordt tijdelijk niet aangeboden.
 • Vaste groepen en automatische incasso zijn stopgezet, totdat verplicht reserveren vervalt.

Baby Peuterzwemmen & Peutergym

 • Online reserveren en betalen blijft minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 verplicht via onze website https://indebandert.nl/reserveren/.
 • 10-badenkaarten worden tijdelijk stopgezet. Deze kan je weer gebruiken zodra het verplicht online reserveren vervalt.

Watergewenning, kinder- en tienerzwemles

 • Zwemlessen gaan tot en met donderdag 23 december door volgens het huidige avondlockdown-rooster. Tijdens de Kerstvakantie zijn er geen zwemlessen. De zwemlessen starten weer op maandag 3 janauri 2022 volgens het huidige avondlockdown-rooster.

Oefenzwemmen

 • Komt minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022 te vervallen.

  Heb je vragen neem dan contact op met Zwembad In de Bandert (0475 – 482160 of info@indebandert.nl). Wij doen ons best om al je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en uiteraard informeren wij je bij eventuele wijzigingen.

  Corona: Veelgestelde vragen (FAQ)

  Wij begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de preciese coronamaatregelen. Op de pagina veelgestelde vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven.

  blank

  Avondsluiting wordt verlengd, basisonderwijs week eerder dicht

  Het aantal coronabesmettingen is nog steeds heel hoog en er liggen nog steeds veel coronapatiënten in het ziekenhuis. Wel lijkt het er voorzichtig op dat we over deze piek van de deltavariant heen zijn. De effecten van de maatregelen en onze gezamenlijke inzet zijn dus zichtbaar. Maar zolang de ziekenhuizen vol liggen en reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld, moeten we het virus verder blijven terugdringen. Daarnaast is er reden tot zorg en voorzichtigheid door de nieuwe omikronvariant. De verwachting is dat deze variant de komende weken de plaats van de deltavariant zal overnemen. Er zijn nog veel onzekerheden over de besmettelijkheid, de bescherming door de huidige vaccins en de ernst van het ziektebeeld.

  Daarom verlengt het kabinet de maatregelen die sinds 28 november 2021 gelden tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022. Ook gaan het basisonderwijs, scholen voor het speciaal basisonderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht. De BSO is tijdens de kerstvakantie van de scholen wel geopend. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022.

  Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding geeft om dit weegmoment te vervroegen.

  Maatregelen en dringende adviezen

  • Voor iedereen geldt: Blijf zoveel mogelijk thuis. Toch de deur uit? Beperk je contacten.
  • Houd overal 1,5 meter afstand.
  • Let op bij bezoek:
  • Een mondkapjesplicht (vanaf 13 jaar) geldt in en rond het openbaar vervoer en als je rondloopt op school of in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea en de horeca.
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties en bioscopen. Hier gelden ook verplichte zitplaatsen en 1,5 meter afstand.
  • Voor de meeste locaties en evenementen geldt een sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur.
   • Essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur. 
   • Specifieke dienstverlening zoals de notaris of advocaat, hypotheekadviseur en medische contactberoepen hebben normale openingstijden.
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet toegestaan. Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele beoefening van kunst en cultuur mag wel na 17.00 uur. Zonder publiek.
  • Op doorstroomlocaties geldt een maximum van 1 bezoeker per 5 m2.
  • In het hoger onderwijs geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen op 1,5 meter afstand. En in theater- en concertzalen mogen maximaal 1250 mensen.
  • Het thuiswerkadvies is ‘Werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand’.

  Bekijk het korte overzicht van alle basisregels, maatregelen, voorwaarden en uitzonderingen.

  Basisonderwijs

  Basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs gaan de week voor de kerstvakantie dicht. Ook de BSO is in deze week gesloten. Voor noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep blijven de scholen wel open. Scholen hoeven tot de kerstvakantie geen afstandsonderwijs te geven.

  Boostercampagne versneld voor alle volwassenen

  Vanwege de omikronvariant krijgt elke 18-plusser uiterlijk in de tweede helft van januari een booster aangeboden. Een booster kan helpen om de bescherming tegen deze variant te verhogen en verspreiding tegen te gaan. Tot nu toe wordt er gevaccineerd van oud naar jong en dat blijven we doen. De booster wordt gegeven na 3 maanden in plaats van na 6 maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting. In totaal krijgen er dan nog 8,5 miljoen volwassenen een booster aangeboden. Voor het eind van het jaar krijgen bijna alle 60-plussers een uitnodiging voor een booster.

  Financiële steun

  Voor ondernemers, bedrijven, ZZP’ers, culturele instellingen en sportorganisaties die door deze maatregelen worden getroffen, verlengt het kabinet het steunpakket tot en met het eerste kwartaal van 2022. Hiervoor trekt het kabinet 4,4 miljard euro uit.
  De steun voor de evenementensector wordt verlengd tot en met het derde kwartaal. Deze steun geldt als een evenement in deze periode door de Rijksoverheid wordt verboden. Wel neemt het eigen risico voor de organisatoren toe.