Dinsdagavond 2 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd omdat de besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames oplopen. Eén van deze regels is het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs voor sportaccommodaties. Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen en andere binnensporten nog steeds mogelijk zijn en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid.

De belangrijkste wijzigingen:

  • een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een sportaccommodatie voor iedereen van 18 jaar en ouder;
  • een coronatoegangsbewijs én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van de horeca voor iedereen van 13 jaar en ouder;
  • er is een dringend advies om (buiten het water) 1,5 meter afstand te houden;
  • de nieuwe maatregelen van het coronabeleid gaan in op zaterdag 6 november 2021.

Er wordt momenteel gekeken hoe deze maatregelen toegepast gaan worden. Dit zal verwerkt worden in de nieuwe versie van het branche Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.0). Deze versie volgt zo snel mogelijk en uiteraard informeren wij jullie hierover.

 

Corona: Veelgestelde vragen (FAQ)

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de preciese coronamaatregelen. Op de pagina veelgestelde vragen proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je wilt een bezoek aan onze sportaccommodatie brengen. Je bent van harte welkom! Je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Hieronder lees je hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken:

1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

2.Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:

1.testbewijs
2.vaccinatiebewijs
3.herstelbewijs
4.Bezoek

Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij of vrijwilligers van je vereniging scannen bij de ingang de QR-code. En neem je legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis en laat je testen bij een testlocatie van de GGD via coronatest.nl of 0800-1202.

Ik heb geen mobiele telefoon of DigiD. Wat nu?

Heb je geen mobiele telefoon of DigiD en wil je dus je QR code op papier:

1. Bel 0800-1421
2. Toets je BSN nummer in (staat o.a. op je paspoort/identiteitskaart of rijbewijs)
3. Bevestig dit met een 1
4. Toets dan je 4 cijfers van je postcode
5. Bevestig dit ook met een 1

en je ontvangt je QR code op papier thuis.

Meer informatie

Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een test-, vaccinatie- of herstelbewijs staat op rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

blank

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.

Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek binnen, ook voor ouders die hun kind komen brengen en daarbij een binnenruimte betreden zoals bijvoorbeeld bij zwemles. Ook is het coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar verplicht in alle sportkantines inclusief terras (met uitzondering van afhaal horeca, daar geldt wel een mondkapjesplicht), kleedkamers en andere binnen-voorzieningen in de gehele sport. 

Daarnaast geldt een verplichting bij sportevenementen waar publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom is van mensen. Ook is er een coronatoegangsbewijs verplichting bij publiek tijdens professionele wedstrijden.

Het kabinet ziet op wens van de Tweede Kamer af van het besluit om het coronatoegangsbewijs te verplichten voor buitensport.